Zlínský kraj - 05.06.2019
Mysleme zdravě!

V několika příspěvcích na Facebook jsem se velmi kriticky a opakovaně vyjádřil k nedomyšlenému a riskantnímu projektu postavit zcela novou nemocnici ve Zlíně-Malenovicích a tu starou baťovku ve Zlíně opustit.

Moje výhrady a současně i obavy shodně potvrdili nezávislí odborníci, tj. ekonom. Doc. Schwarz-CETA, stavební znalec Ing. Havel a lékař Doc. Rýznar.

Seznamte se s jejich závěry, protože současná mediální masáž v režii Zlínského kraje je naprosto lživá a účelová.

Dodávám, že rychlejší a levnější alternativou jak zlepšit současný stav nemocnice pro její pacienty i zdravotníky je urychleně začít s modernizací “naší” baťovky.

MYSLEME ZDRAVĚ

Reálná podoba modernizace KNTB (kterou prezentoval 15.06.2011) Libor Lukáš

Pokud bych měl popsat příběh mého života, jeho podstatná část se bude točit kolem slov "aktivní cesta".

Za prvé-původní profesí jsem stavař se specializací na dopravní infrastrukturu.

Za druhé-stavbám cest jsem zasvětil značnou část profesního života.

A za třetí-vždy se snažím najít cestu, která spolehlivě vede k cíli. Mým dlouhodobým velkým cílem je, aby naše část Moravy ztratila nálepku regionu v pohraničí, aby se hospodářsky pozvedla a byla pak stabilní i v nejistých ekonomických dobách, zdejší lidé měli dobré výplaty, lépe se jim cestovalo za prací, do škol, k lékaři, za kulturou…

A důležitou cestou k tomuto cíli je také kvalitní dopravní infrastruktura – o tom jsem byl vždy pevně přesvědčen. Jako stavař i jako zvolený zastupitel.

Kontinuálně i dnes, především z pozice předsedy Sdružení pro rozvoj dopravní infrastruktury na Moravě, dělám pro její rozvoj vše, co umím. A myslím, že jsou za námi vidět mnohé výsledky i když bych si představoval znatelnější pokrok při budování páteřní dálniční sítě v ČR. Nechci však stát jenom v koutě a útrpně přihlížet, jak nám hází klacky pod nohy několik osamocených aktivistů, nebo musíme překonávat nesmyslně nastavené byrokratické bariéry a vedle toho poslouchat soustavné mudrování rozpačitých vládnoucích elit.

Musíme prostě udělat mnohem víc, co je k rozvoji našeho regionu skutečně potřeba a zmobilizovat k tomu i širokou občanskou podporu.. Věřím, že se svou vizí našeho regionu, jako dobré adresy pro život nejsem sám. Proto jsem otevřen všem podnětům od vás všech, kteří sledují stejný cíl. Společně udělejme pro náš region pořádný kus práce. Protože je náš.