Zlín - 31.01.2008
Lukáš zahájil provoz nové gamakamery v krajské nemocnici

Provoz nové gamakamery v oddělení nukleární medicíny Krajské Baťovy nemocnice dnes slavnostně zahájil hejtman Zlínského kraje Libor Lukáš společně s představiteli kraje, města a vedení nemocnice.

„Jsem rád, že jsme mohli oficiálním spuštěním provozu tohoto nového moderního diagnostického přístroje opět udělat další krok na cestě ke zvýšení úrovně péče poskytované našimi zdravotnickými zařízeními. Věřím, že kvalitnější diagnostika přispěje také k větší úspěšnosti léčby klientů Baťovy krajské nemocnice,“ uvedl hejtman Libor Lukáš.

SPECT gamakamera FORTE Philips pro oddělení nukleární medicíny byla pro Krajskou nemocnici T. Bati pořízena v závěru loňského roku za téměř deset milionů korun, zlepší a zpřesní diagnostiku zejména onkologických, neurologických a kardiologických onemocnění.

V souvislosti s novým vybavením oddělení nukleární medicíny hejtman uvedl, že kraj počítá s dalším rozvojem zlínské nemocnice. Patří sem například rekonstrukce pavilonu interní kliniky. „Připravujeme další projekty tak, abychom zvýraznili význam Baťovy nemocnice jako stěžejního zdravotnického zařízení pro Zlínský kraj. Další moderní techniku chceme pořídit pro budované onkologické centrum, aby byla zajištěna kompletní péče o onkologicky nemocné pacienty,“ dodal Libor Lukáš.

Oddělení nukleární medicíny KNTB začalo s nukleární kardiologií jako jedno z prvních v České republice a primář Jiří Bakala obdržel v roce 1983 největší kardiologické vyznamenání – Libenského medaili. Oddělení se prezentuje řadou přednášek na celostátních sjezdech i na mezinárodních kongresech. „V posledních pěti letech je naše pracoviště prakticky na všech evropských a světových kongresech zastoupeno kromě přednášek i posterovým sdělením,“ informoval Bakala.

Pokud bych měl popsat příběh mého života, jeho podstatná část se bude točit kolem slov "aktivní cesta".

Za prvé-původní profesí jsem stavař se specializací na dopravní infrastrukturu.

Za druhé-stavbám cest jsem zasvětil značnou část profesního života.

A za třetí-vždy se snažím najít cestu, která spolehlivě vede k cíli. Mým dlouhodobým velkým cílem je, aby naše část Moravy ztratila nálepku regionu v pohraničí, aby se hospodářsky pozvedla a byla pak stabilní i v nejistých ekonomických dobách, zdejší lidé měli dobré výplaty, lépe se jim cestovalo za prací, do škol, k lékaři, za kulturou…

A důležitou cestou k tomuto cíli je také kvalitní dopravní infrastruktura – o tom jsem byl vždy pevně přesvědčen. Jako stavař i jako zvolený zastupitel.

Kontinuálně i dnes, především z pozice předsedy Sdružení pro rozvoj dopravní infrastruktury na Moravě, dělám pro její rozvoj vše, co umím. A myslím, že jsou za námi vidět mnohé výsledky i když bych si představoval znatelnější pokrok při budování páteřní dálniční sítě v ČR. Nechci však stát jenom v koutě a útrpně přihlížet, jak nám hází klacky pod nohy několik osamocených aktivistů, nebo musíme překonávat nesmyslně nastavené byrokratické bariéry a vedle toho poslouchat soustavné mudrování rozpačitých vládnoucích elit.

Musíme prostě udělat mnohem víc, co je k rozvoji našeho regionu skutečně potřeba a zmobilizovat k tomu i širokou občanskou podporu.. Věřím, že se svou vizí našeho regionu, jako dobré adresy pro život nejsem sám. Proto jsem otevřen všem podnětům od vás všech, kteří sledují stejný cíl. Společně udělejme pro náš region pořádný kus práce. Protože je náš.