Přerov - 01.10.2020
Aktivace občanů k dostavbě dálnice D1-136 Říkovice-Přerov

SDRUŽENÍ PO ROZVOJ DOPRAVNÍ INFRSTRUKTURY NA MORAVĚ kterému předsedám,
se rozhodlo aktivovat občany žijící na Přerovsku (ale nejenom zde...), aby hlasitě vyjádřili svůj postoj k dostavbě dálnice D1-136 Říkovice-Přerov.

Nejen odborné a finanční otázky rozhodují o úspěšnosti výstavby dálnic v České republice.

Toto video se zabývá nezbytností komunikace s veřejností při plánování a přípravě všech prioritních infrastrukturních projektů v ČR.

Ukazuje jak je důležité veřejnost správně informovat a na příkladu povolování posledního úseku nedokončené dálnice D1 mezi Prahou a Ostravou, stavby D 136 Říkovice – Přerov ukazuje potřebu trpělivě reagovat na přímo destruktivní činnost některých ekologických a jiných “politických” neziskovek, či jednotlivců.

Chceme aktivovat občany, kteří už toho všeho mají dost a proto jsme se rozhodli pro ofenzivní podporu dostavby D1 mobilizací občanské společnosti prostřednictvím PETIČNÍ akce - petice.com.

Nejen odborné a finanční otázky rozhodují o úspěšnosti výstavby dálnic. Přiložené video se zabývá nezbytností komunikace s veřejností při plánování a přípravě staveb dálnic. Ukazuje jak je důležité veřejnost správně informovat a na příkladu přípravy posledního úseku dálnice D1, stavby D 136 Říkovice – Přerov ukazuje potřebu trpělivě reagovat na přímo destruktivní činnost některých ekologických a jiných neziskových organizací, či jednotlivců.

VIDEO --> www.youtube.com

Pokud bych měl popsat příběh mého života, jeho podstatná část se bude točit kolem slov "aktivní cesta".

Za prvé-původní profesí jsem stavař se specializací na dopravní infrastrukturu.

Za druhé-stavbám cest jsem zasvětil značnou část profesního života.

A za třetí-vždy se snažím najít cestu, která spolehlivě vede k cíli. Mým dlouhodobým velkým cílem je, aby naše část Moravy ztratila nálepku regionu v pohraničí, aby se hospodářsky pozvedla a byla pak stabilní i v nejistých ekonomických dobách, zdejší lidé měli dobré výplaty, lépe se jim cestovalo za prací, do škol, k lékaři, za kulturou…

A důležitou cestou k tomuto cíli je také kvalitní dopravní infrastruktura – o tom jsem byl vždy pevně přesvědčen. Jako stavař i jako zvolený zastupitel.

Kontinuálně i dnes, především z pozice předsedy Sdružení pro rozvoj dopravní infrastruktury na Moravě, dělám pro její rozvoj vše, co umím. A myslím, že jsou za námi vidět mnohé výsledky i když bych si představoval znatelnější pokrok při budování páteřní dálniční sítě v ČR. Nechci však stát jenom v koutě a útrpně přihlížet, jak nám hází klacky pod nohy několik osamocených aktivistů, nebo musíme překonávat nesmyslně nastavené byrokratické bariéry a vedle toho poslouchat soustavné mudrování rozpačitých vládnoucích elit.

Musíme prostě udělat mnohem víc, co je k rozvoji našeho regionu skutečně potřeba a zmobilizovat k tomu i širokou občanskou podporu.. Věřím, že se svou vizí našeho regionu, jako dobré adresy pro život nejsem sám. Proto jsem otevřen všem podnětům od vás všech, kteří sledují stejný cíl. Společně udělejme pro náš region pořádný kus práce. Protože je náš.