Uherské Hradiště - 28.01.2020
Libor Lukáš přednášel na Obchodní akademii v UH na téma Dopravní infrastruktura na Moravě

Žáci Obchodní akademie, Vyšší odborná školy a Jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky Uherské Hradiště uspořádali odbornou přednášku na téma: "Dopravní infrastruktura na Moravě".

"Žáci chtěli vědět, jak to je s dálnicemi, silnicemi, železnicemi, a proč u nás připravujeme jednotlivé infrastrukturní projekty tak strašně pomalu. Seznámil jsem je se současným stavem budování dopravní infrastruktury v regionu Moravy a řadou dalších zajímavostí. Děkuji žákům za pozvání, byli velmi pozornými posluchači." uvedl Libor Lukáš.

Přednáška Libora Lukáše na téma: "Dopravní infrastruktura na Moravě"

Pokud bych měl popsat příběh mého života, jeho podstatná část se bude točit kolem slov "aktivní cesta".

Za prvé-původní profesí jsem stavař se specializací na dopravní infrastrukturu.

Za druhé-stavbám cest jsem zasvětil značnou část profesního života.

A za třetí-vždy se snažím najít cestu, která spolehlivě vede k cíli. Mým dlouhodobým velkým cílem je, aby naše část Moravy ztratila nálepku regionu v pohraničí, aby se hospodářsky pozvedla a byla pak stabilní i v nejistých ekonomických dobách, zdejší lidé měli dobré výplaty, lépe se jim cestovalo za prací, do škol, k lékaři, za kulturou…

A důležitou cestou k tomuto cíli je také kvalitní dopravní infrastruktura – o tom jsem byl vždy pevně přesvědčen. Jako stavař i jako zvolený zastupitel.

Kontinuálně i dnes, především z pozice předsedy Sdružení pro rozvoj dopravní infrastruktury na Moravě, dělám pro její rozvoj vše, co umím. A myslím, že jsou za námi vidět mnohé výsledky i když bych si představoval znatelnější pokrok při budování páteřní dálniční sítě v ČR. Nechci však stát jenom v koutě a útrpně přihlížet, jak nám hází klacky pod nohy několik osamocených aktivistů, nebo musíme překonávat nesmyslně nastavené byrokratické bariéry a vedle toho poslouchat soustavné mudrování rozpačitých vládnoucích elit.

Musíme prostě udělat mnohem víc, co je k rozvoji našeho regionu skutečně potřeba a zmobilizovat k tomu i širokou občanskou podporu.. Věřím, že se svou vizí našeho regionu, jako dobré adresy pro život nejsem sám. Proto jsem otevřen všem podnětům od vás všech, kteří sledují stejný cíl. Společně udělejme pro náš region pořádný kus práce. Protože je náš.