Zlínský kraj - 10.10.2018
Podporovatel: Ing. Vladimír Dlouhý, CSc., MBA

Má-li být Senát Parlamentu České republiky skutečně účinnou pojistkou parlamentní demokracie a silou vyvažující různé zájmy občanů, musí v něm působit i pracovití, osvědčení a vysoce důvěryhodní lidé ochraňující zájmy byť i těch nejmenších živnostníků. Považuji to za důležité obzvlášť v době, kdy jsou na bedra podnikatelů uvalovány stále nové povinnosti a regulace, kdy jsou zavalováni nadměrnou administrativou a také některými politiky označováni za parazity nebo vykořisťovatele.

Nakolik důležité je, aby v Senátu pracovali rozumní lidé s odpovídající odborností i praktickou zkušeností, a ne jen populisté nepřinášející této zemi reálný prospěch, lze dokumentovat na mnoha příkladech. Namátkou ačkoliv Právní elektronický systém, který měl firmě i živnostníkovi umožnit snadno a rychle na jednom místě ověřit jejich povinnosti vyplývající ze zákonů, získal podporu v poslanecké sněmovně, senát jej zamítl pod tlakem některých zájmových skupin nepřejících si změnu v této zemi.

Vyjadřuji proto svou osobní podporu těm kandidátům v 2. kole senátních voleb, kteří jsou stejně jako já přesvědčeni, že je nezbytné i v horní komoře nezapomínat na oprávněné zájmy podnikatelské veřejnosti. Vzhledem k tomu budou podle mého názoru dobře reprezentovat zájmy podnikatelů profesí stavař se specializací na dopravní infrastrukturu Libor Lukáš kandidující ve Zlíně, v Rokycanech kandidující Pavel Karpíšek, podnikatel a předseda představenstva Regionální hospodářské komory Plzeňského kraje, dále hudebník, podnikatel a majitel Radia Faktor Ladislav Faktor kandidující v Českých Budějovicích a Jaroslav Zeman, majitel společnosti Detoa, kandidující v 2. kole senátních voleb v Jablonci nad Nisou.

Prezident - Hospodářská komora České republiky

Pokud bych měl popsat příběh mého života, jeho podstatná část se bude točit kolem slova cesta.

Za prvé – původní profesí jsem stavař se specializací na dopravní infrastrukturu. Za druhé, stavbám cest jsem zasvětil značnou část profesního života. A za třetí: vždy se snažím najít cestu, která spolehlivě vede k cíli. Mým dlouhodobým velkým cílem je, aby naše část Moravy ztratila nálepku regionu v pohraničí, aby se hospodářsky pozvedla, byla stabilní i v nejistých ekonomických dobách, zdejší lidé měli dobré výplaty, lépe se jim cestovalo za prací, do škol, k lékaři, za kulturou…

A důležitou cestou k tomuto cíli je také kvalitní dopravní infrastruktura – o tom jsem byl vždy pevně přesvědčen. Jako stavař i jako politik. Kontinuálně i dnes, především z pozice předsedy Sdružení pro rozvoj dopravní infrastruktury na Moravě, proto dělám pro její rozvoj vše, co umím. A myslím, že jsou za námi vidět výsledky. Třeba i z toho důvodu, že se nebojíme za dobrou věc rvát. Nemůžeme stát v koutě a útrpně přihlížet, jak nám hází klacky pod nohy několik osamocených aktivistů a se vším smíření, rozpačití politici.

Rozhodl jsem se proto kandidovat do Senátu. V něm budou moje snahy posunout věci vpřed umocněny. Musíme prostě udělat mnohem víc, co je k rozvoji našeho regionu skutečně potřeba. Věřím, že se svou vizí našeho regionu jako dobré adresy pro život nejsem sám. Proto jsem otevřen všem podnětům od vás všech, kteří sledují stejný cíl. Společně uděláme pro náš region pořádný kus práce. Protože je náš.