Tiskové zprávy

Zlínský kraj - 19.09.2018
Děkuji za vloženou důvěru a podporu mé kandidatury

Děkuji za vloženou důvěru a podporu mé kandidatury

Kandidaturu Libora Lukáše podporuje celkem osm politických stran a hnutí:
 

1) Občanská demokratická strana:


 
prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M., předseda ODS
 
"Podzimní senátní volby budou mimořádně důležité, bude se v nich rozhodovat, zda se v naší zemi bude dál šířit levicový populismus, anebo se vrátíme k tradičním hodnotám, poctivé práci a rozumným řešením. ODS nabízí jasnou alternativu. Kandidáti pro senátní i komunální volby - ať už z řad ODS či z názorově blízkých stran - jsou zárukou kvality a spolehlivosti. Proto má na Slovácku a Zlínsku naši podporu Libor Lukáš."
 

2) Starostové a nezávislí:

 
Mgr. Gazdík Petr, předseda hnutí Starostové a nezávislí
 
Libora Lukáše  znám jako velmi pracovitého  patriota Zlínska a člověka s jasnou vizí. 
Senát potřebuje lidi jako je on- s nadhledem, kteří pro svůj region a jeho obyvatele umí v Praze něco vymoct. Libor bude výborným senátorem,  jehož práce bude všude vidět a chce našemu kraji  pomáhat. 
 

3) Strana svobodných občanů:

 
Ing. Tomáš Pajonk, předseda Strany svobodných občanů
 
Libora Lukáše vnímám jako liberálního člověka, který stejně jako já odmítá převychovávat občany a raději pro ně pracuje. Zaujal mě i svým usílím o výstavbu dálnice D49 a D55, kde se stali jeho protivníkem křečči a aktivisté. Důsledně hájil zájmy občanů, a to je i jeden z mých politických cílů. Není třeba tříštit síly pravice, proto vítám jednoho kandidáta, který v dnešní socialistické době získal podporu více liberálních pravicových stran. A v neposlední řadě - Libor Lukáš je Valach, pracovitý a odhodlaný, protože jiným být v našem kraji, kde je "konec chleba a začátek kameňa" ani nejde. A nejde být jiným ani v politice.
 

4) Strana soukromníků České republiky:


Petr Bajer, předseda Strany soukromníků České republiky
 
Libora Lukáše jsem poznal jako velmi progresivního a pracovitého odborníka, který byl vždy velkým  patriotem pro moravský region, ze kterého pochází a pro který udělal již hodně prospěšné práce ve svých dřívějších funkcích. Je to také člověk, který se zřetelně a hlasitě zastává živnostníků, rodinných firem a malých podnikatelů, hájí jejich zájmy a má v této oblasti dlouhodobě konstantní názory, za kterými dokáže intenzivně jít a přesvědčovat ostatní o nutnosti hájit malé proti velkým. 

Proto jsem rád, že se právě Libor Lukáš bude ucházet o post moravského senátora. A věřím,  že stejně jako v roce 2014 Ivo Valenta, který kandidoval za Soukromníky, bude také Libor Lukáš úspěšný a vytvoří v Senátu spolu s  Ivo Valentou silný tandemem, který pomůžeme nejen Slovácku, Zlínsku i městům a obcím v podhůří Bílých Karpat, ale postaví se výrazně, také za malé živnostníky.
 

5) Nezávislí:

 
Mgr. Patrik Hujdus, předseda politického hnutí NEZÁVISLÍ

Stejně jako Libor Lukáš dobře vím, jak je důležité pro okrajové části naši země kvalitní dopravní infrastruktura. Zlínskému kraji stále chybí plnohodnotné napojení na dálniční síť, ale také například modernizace železničních tratí či dobudování dopravních terminálů. Vím, že Libor Lukáš je v této oblasti nezpochybnitelným odborníkem. A proto bych přál obyvatelům regionu, ve kterém Libor Lukáš kandiduje také s podporou politického hnutí NEZÁVISLÍ, aby si správně zvolili svého nového senátora. Libor Lukáš bude určitě tou správnou volbou.
 

6) Nový Impuls:

 
Ing. Milan Plesar, předseda Nového Impulsu
 
V rámci blížících se voleb do Senátu parlamentu ČR ve volebním obvodu č. 80 zahrnující také Otrokovice se Nový Impuls rozhodl veřejně podpořit jednoho z kandidátů. Je jím bývalý hejtman Zlínského kraje (roky 2004-2008) a později náměstek hejtmana ZK (2008-2012). Za svou profesní kariéru stavaře – politika, se stal veřejně známou osobou. Je pracovitým člověkem, neschovává se, naopak přináší nápady a konkrétní myšlenky. Ty spolu s týmem spolupracovníků postupně piluje do konkrétních návrhů, pro něž hledá podporu napříč. Takto se léta aktivuje zejména v oblasti dopravy. Je letitým předsedou Sdružení pro rozvoj dopravní infrastruktury na Moravě. Organizoval mnoho akcí pro podporu výstavby dálnic i ve Zlínském kraji, např. podpora dostavby D49 či stál u zrodu petice na podporu zahájení výstavby JV obchvatu Otrokovic D55 s celkovými 15 tisící podpisy. I on má spolu se skupinou otrokovických zastupitelů a ředitelem zlínského ŘSD rukopis na definitivním vyřešení majetkových poměrů umožňující zahájení výstavby pro Otrokovice tak důležitého JV obchvatu města. Je aktivním v konkrétní podpoře dětí, mládeže i seniorů. Za pár posledních let umožnil stovkám z nich prožít příjemné dny v okolí Velkých Karlovic či jinde na zájezdech a výletech, které zajišťoval. Mnozí lidé si jej spojují také s projektem médii často „démonizované“ Strategické průmyslové zóny Holešov, který se vybudoval za jeho „vlády“ na hejtmanství, podobně jako se ve stejné době revitalizovaly tehdy havarijní budovy 14. a 15. v bývalém svitovském areálu ve Zlíně v dnešní moderní prostory pro kulturu, umění a setkávání lidí všeho věku a generací. Kdo jde s kůží na trh, nestojí v koutě a léta je aktivním a pracuje ve veřejném prostoru, se stává u části lidí populárním u části zase naopak. Námi podporovanou osobou je Libor Lukáš.
 
Již v roce 2014 se veřejně zapojil a kandidoval do Senátu Parlamentu ČR, když se tehdejší Senátor Tomio Okamura vzdal svého mandátu pro zvolení poslancem Parlamentu ČR. V tehdejších volbách se Libor Lukáš umístil na druhém místě, kdy v prvním kole získal 16,52% hlasů, aby ve druhém kole prohrál s lidoveckým kandidátem Patrikem Kunčarem (63,17% vs. 36,83%). Za posledních pár let jsme o panu Kunčarovi v Otrokovicích, kromě stříhání pásek městských projektů, moc neslyšeli. Ale to tak bývá. Naopak Libor Lukáš nás i radnici v letech opakovaně kontaktoval, s nabídkou pomoci v řešení problémů okolo JV obchvatu Otrokovic i modernizace železniční trati Otrokovice – Zlín – Vizovice. Jeho sdružení je léta motorem v podpoře obou akcí u jejich investorů. 
 
Jsme si vědomi, že člověk se nikdy nezavděčí všem. Mnohdy je výhodnější sedět na místě, občas něco veřejně sdělit, nic moc nedělat, tudíž nic nezkazit a ničemu nepomoci. Nový Impuls je založen na právě opačném principu. Jsme v Otrokovicích léta aktivní, přinášíme konkrétní myšlenky, projekty a prokazatelnou aktivitu. Tím se lišíme od těch ostatních. Podobně na tom je i Libor Lukáš. Rozhodli jsme se jej veřejně podpořit ve volbách do Senátu Parlamentu ČR v říjnu 2018. Víme totiž, že kdyby se Libor Lukáš stal Senátorem, Otrokovicím by s našimi problémy prakticky pomohl. A to přeci stojí za to! 
 

7) ZVUK 12:


PhDr. Ivo Frolec, ředitel Slováckého muzea Uherské Hradiště
 
S Liborem Lukášem spolupracuji mnoho let. Vždy jsem si vážil jeho pracovitosti, koncepčnosti, cílevědomosti, preciznosti a spolehlivosti. Jeho přičiněním vznikla celá řada velmi úspěšných projektů. I v oblasti kultury, ve které profesně působím. Jsem přesvědčen, že Libor bude dobrým senátorem prospěšným nám všem.
 

8) Moravané:


Ing. Pavel Dohnal, předseda strany Moravané
 
Libor Lukáš je pro mne  ideální kandidát na senátora, moravský patriot, zkušený regionální politik, člověk s širokým společenským přehledem a především odborník na dopravní infrastrukturu. Právě při konzultacích, které poskytuje straně Moravané v oblasti dopravy na Moravě, jsem mohl poznat nejenom jeho odborné znalosti, ale také jeho velmi rozumné názory na řešení problémů, které trápí naše spoluobčany.  Chtěl bych proto vyzvat všechny známé, ale i neznámé, ve volebním obvodu č.80., aby v podzimních senátních volbách dali hlas právě Liboru Lukášovi.

Jeho aktivity vnímá jako regionu velmi prospívající i slovácký senátor Ivo Valenta.

Fotogalerie

Občanská demokratická strana
 
Starostové a nezávislí
 
Strana svobodných občanů
 
Strana soukromníků České republiky
 
Politické hnutí nezávislí
 
Nový Impuls - politická strana
 
Zvuk12
 
Moravané - politická strana
 

Úvodem

Pokud bych si měl vybrat motto, které mne nejlépe vystihuje, pak jsou to dvě slova – „aktivní cesta“. Tento slogan zahrnuje v podstatě vše, co ve svém životě konám a činím.

Vždy jsem se snažil být aktivním člověkem, jsem jím i nyní a hodlám být také nadále. Pokud něco opravdu nesnáším, pak je to lidská blbost a lhostejnost. Tolik k výrazu „aktivní“. A proč „cesta“? Protože si pod ní nemusíme představit jen životní pouť, ale také pohyb a dopravu.

Svou původní profesí jsem stavař se specializací na dopravní infrastrukturu. Právě stavbám cest a zlepšování situace v oblasti dopravní infrastruktury jsem zasvětil značnou část svého profesního života. V neposlední řadě se vždy snažím najít cestu, která spolehlivě vede k cíli. Tu nejlepší cestu, která bude prospěšná i širokému okolí.

Jsem patriot a mám velmi kladný vztah k regionu, ve kterém žiju. Nehodlám někde v koutě přihlížet tomu, aby měla naše krásná Morava nálepku pohraniční oblasti. Je třeba region hospodářsky pozvednout a zajistit i v současné nelehké době lidem lepší podmínky k životu, vzdělání i práci, ale také k jejich sociálnímu, kulturnímu a sportovnímu vyžití.

pokračovat ve čtení