Praha - 11.07.2018
Boj za dálnice na Moravě pokračuje!

Senátní Výbor pro územní rozvoj, veřejnou zprávu a životní prostředí shledal petici s podpisy cca 17 000 občanů, kteří tímto způsobem vysílají důrazný apel k urychlení výstavby dálnic na Moravě (D49 a D55) za petici “důvodnou” a schválil také doporučující podpůrné usnesení.

"Je třeba změnit děravá zákony tak, aby se aktivisté nemohli donekonečna odvolávat a brzdit tolik potřebnou realizaci obchvatů v okolí našich měst a obcí. Když každodenně rachotí kamiony kolem oken našich domů, je třeba to skutečně řešit a ne jenom hájit a chránit křečky, či lelky", uvedl Libor Lukáš

"Budu bojovat dál a počítám s Vaší silnou podporou. Je to někdy jako “boj s větrnými mlýny”, ale nepolevíme", doplnil Libor Lukáš.

Boj za dálnice na Moravě pokračuje!

Pokud bych měl popsat příběh mého života, jeho podstatná část se bude točit kolem slova cesta.

Za prvé – původní profesí jsem stavař se specializací na dopravní infrastrukturu. Za druhé, stavbám cest jsem zasvětil značnou část profesního života. A za třetí: vždy se snažím najít cestu, která spolehlivě vede k cíli. Mým dlouhodobým velkým cílem je, aby naše část Moravy ztratila nálepku regionu v pohraničí, aby se hospodářsky pozvedla, byla stabilní i v nejistých ekonomických dobách, zdejší lidé měli dobré výplaty, lépe se jim cestovalo za prací, do škol, k lékaři, za kulturou…

A důležitou cestou k tomuto cíli je také kvalitní dopravní infrastruktura – o tom jsem byl vždy pevně přesvědčen. Jako stavař i jako politik. Kontinuálně i dnes, především z pozice předsedy Sdružení pro rozvoj dopravní infrastruktury na Moravě, proto dělám pro její rozvoj vše, co umím. A myslím, že jsou za námi vidět výsledky. Třeba i z toho důvodu, že se nebojíme za dobrou věc rvát. Nemůžeme stát v koutě a útrpně přihlížet, jak nám hází klacky pod nohy několik osamocených aktivistů a se vším smíření, rozpačití politici.

Rozhodl jsem se proto kandidovat do Senátu. V něm budou moje snahy posunout věci vpřed umocněny. Musíme prostě udělat mnohem víc, co je k rozvoji našeho regionu skutečně potřeba. Věřím, že se svou vizí našeho regionu jako dobré adresy pro život nejsem sám. Proto jsem otevřen všem podnětům od vás všech, kteří sledují stejný cíl. Společně uděláme pro náš region pořádný kus práce. Protože je náš.