Libor Lukáš | Libor Lukáš koordinoval v Žilině dálniční propojení ČR/SR (D49/R6)

Žilina - 09.07.2018
Libor Lukáš koordinoval v Žilině dálniční propojení ČR/SR (D49/R6)

Libor Lukáš dnes navštívil Žilinskou univerzitu, Župu i Národní dopravní společnost. Tématem byly další koordinační kroky, v rámci přípravy dálničního propojení ČR/SR (D49/R6).

"V okamžiku našeho jednání se ke mě díky moderním komunikačním nástrojům dostala radostná zpráva. Krajský soud v Brně zamítl v plném rozsahu žalobu ekologických aktivistů. Jedná se o mimořádné zadostiučení v boji proti obstrukcím a blokacím”, uvedl Libor Lukáš.

"Nemáme ještě zcela vyhráno, ale např.: “Skokan skřehotavý” a dalších 16 druhů zvláště chráněných živočišných, již nebudou ohrožovat přípravné práce tohoto dlouho připravovaného Česko-slovenského dálničního tahu (D49/R6)”, doplnil Libor Lukáš.

Krajský soud v Brně zamítl v plném rozsahu žalobu ekologických aktivistů.

senátní volby 2018

Pokud bych měl popsat příběh mého života, jeho podstatná část se bude točit kolem slova cesta.

Za prvé – původní profesí jsem stavař se specializací na dopravní infrastrukturu. Za druhé, stavbám cest jsem zasvětil značnou část profesního života. A za třetí: vždy se snažím najít cestu, která spolehlivě vede k cíli. Mým dlouhodobým velkým cílem je, aby naše část Moravy ztratila nálepku regionu v pohraničí, aby se hospodářsky pozvedla, byla stabilní i v nejistých ekonomických dobách, zdejší lidé měli dobré výplaty, lépe se jim cestovalo za prací, do škol, k lékaři, za kulturou…

A důležitou cestou k tomuto cíli je také kvalitní dopravní infrastruktura – o tom jsem byl vždy pevně přesvědčen. Jako stavař i jako politik. Kontinuálně i dnes, především z pozice předsedy Sdružení pro rozvoj dopravní infrastruktury na Moravě, proto dělám pro její rozvoj vše, co umím. A myslím, že jsou za námi vidět výsledky. Třeba i z toho důvodu, že se nebojíme za dobrou věc rvát. Nemůžeme stát v koutě a útrpně přihlížet, jak nám hází klacky pod nohy několik osamocených aktivistů a se vším smíření, rozpačití politici.

Rozhodl jsem se proto kandidovat do Senátu. V něm budou moje snahy posunout věci vpřed umocněny. Musíme prostě udělat mnohem víc, co je k rozvoji našeho regionu skutečně potřeba. Věřím, že se svou vizí našeho regionu jako dobré adresy pro život nejsem sám. Proto jsem otevřen všem podnětům od vás všech, kteří sledují stejný cíl. Společně uděláme pro náš region pořádný kus práce. Protože je náš.