Žilina - 09.07.2018
Libor Lukáš koordinoval v Žilině dálniční propojení ČR/SR (D49/R6)

Libor Lukáš dnes navštívil Žilinskou univerzitu, Župu i Národní dopravní společnost. Tématem byly další koordinační kroky, v rámci přípravy dálničního propojení ČR/SR (D49/R6).

"V okamžiku našeho jednání se ke mě díky moderním komunikačním nástrojům dostala radostná zpráva. Krajský soud v Brně zamítl v plném rozsahu žalobu ekologických aktivistů. Jedná se o mimořádné zadostiučení v boji proti obstrukcím a blokacím”, uvedl Libor Lukáš.

"Nemáme ještě zcela vyhráno, ale např.: “Skokan skřehotavý” a dalších 16 druhů zvláště chráněných živočišných, již nebudou ohrožovat přípravné práce tohoto dlouho připravovaného Česko-slovenského dálničního tahu (D49/R6)”, doplnil Libor Lukáš.

Krajský soud v Brně zamítl v plném rozsahu žalobu ekologických aktivistů.

Pokud bych měl popsat příběh mého života, jeho podstatná část se bude točit kolem slov "aktivní cesta".

Za prvé-původní profesí jsem stavař se specializací na dopravní infrastrukturu.

Za druhé-stavbám cest jsem zasvětil značnou část profesního života.

A za třetí-vždy se snažím najít cestu, která spolehlivě vede k cíli. Mým dlouhodobým velkým cílem je, aby naše část Moravy ztratila nálepku regionu v pohraničí, aby se hospodářsky pozvedla a byla pak stabilní i v nejistých ekonomických dobách, zdejší lidé měli dobré výplaty, lépe se jim cestovalo za prací, do škol, k lékaři, za kulturou…

A důležitou cestou k tomuto cíli je také kvalitní dopravní infrastruktura – o tom jsem byl vždy pevně přesvědčen. Jako stavař i jako zvolený zastupitel.

Kontinuálně i dnes, především z pozice předsedy Sdružení pro rozvoj dopravní infrastruktury na Moravě, dělám pro její rozvoj vše, co umím. A myslím, že jsou za námi vidět mnohé výsledky i když bych si představoval znatelnější pokrok při budování páteřní dálniční sítě v ČR. Nechci však stát jenom v koutě a útrpně přihlížet, jak nám hází klacky pod nohy několik osamocených aktivistů, nebo musíme překonávat nesmyslně nastavené byrokratické bariéry a vedle toho poslouchat soustavné mudrování rozpačitých vládnoucích elit.

Musíme prostě udělat mnohem víc, co je k rozvoji našeho regionu skutečně potřeba a zmobilizovat k tomu i širokou občanskou podporu.. Věřím, že se svou vizí našeho regionu, jako dobré adresy pro život nejsem sám. Proto jsem otevřen všem podnětům od vás všech, kteří sledují stejný cíl. Společně udělejme pro náš region pořádný kus práce. Protože je náš.