Luhačovice - 12.04.2018
Modernizace a elektrizace tratí Staré Město – Luhačovice / Bojkovice / Veselí n.M.

V Luhačovicích proběhlo koordinační jednání, jehož tématem byl připravovaný projekt modernizace železniční tratě “SLOVÁCKO”: tj.  St. Město-UH. Hradiště-Veselí nad Moravou-Kunovice-Uh. Brod-Luhačovice-Bojkovice-Bylnice.

Je nezbytné zastaralou trať co nejdříve zmodernizovat a elektrizovat, aby po ní mohly jezdit moderní vlakové jednotky a kvalita cestování se výrazně zlepšila.

Dosavadní tempo přípravy projektu není dostatečně rychlé, tak jsme chtěli vědět od zástupců ministerstva dopravy a Správy železniční dopravní cesty, jak se vlastně věci mají.

Ustavili jsme pracovní skupinu “Železnice Slovácko” a budeme stav připravy pravidelně monitorovat a 2xročně pak vyhodnotíme faktický pokrok v přípravě projektu.

Vážení spoluobčané,

děkuji Vám za návštěvu mých osobních stránek, na nichž naleznete velké množství dokumentů mapujících mou práci ve veřejné službě pro Zlínský kraj v posledních letech. Ať už jako hejtmana, náměstka hejtmana nebo v současnosti krajského zastupitele a předsedy Sdružení pro rozvoj dopravní infrastruktury na Moravě.

Dokumenty a zprávy zde průběžně doplňuji, i když ne s tak výraznou frekvencí jako v době, kdy jsem působil v exponovanějších funkcích. Další informací o mých aktivitách naleznete rovněž na stránkách sdružení: www.infrastrukturamarava.cz.

I nadále budu dle svých možností přispívat k rozvoji našeho regionu…protože za to stojí.