Pravčice - 05.03.2018
Libor Lukáš, předal předsedovi vlády ČR Andreji Babišovi PETICI na podporu výstavby dálnic D49 a D55.

Libor Lukáš,  předal předsedovi vlády ČR Andreji Babišovi  PETICI na podporu výstavby dálnic D49 a D55.

Předseda Sdružení pro rozvoj dopravní infrastruktury na Moravě Libor Lukáš předal v pondělí 5. března předsedovi vlády Andreji Babišovi, za přítomnosti dalších vládních představitelů i předsedy Poslanecké sněmovny Radka Vondráčka PETICI  na podporu infrastrukturních projektů na Moravě, tj. dálnice D49 Hulín-Fryšták-hranice ČR/SR a dálnice D55 Otrokovice-St. Město-Břeclav, kterou  podepsalo téměř 15 000 občanů. Stalo se tak v rámci  programu výjezdního zasedání vlády ČR do Zlínského kraje.

Občané svými podpisy podpořili  tyto významné infrastrukturní projekty a prokázali tak sílu  a převahu veřejného  zájmu nad obstrukční činností několika jedinců, kteří  úspěšně blokuji jejich realizaci již několik let.

Předseda Libor Lukáš zdůraznil význam těchto projektů pro socio-ekonomický rozvoj celého Pomoraví a na příkladu  již bezmála 15 let trvající a nadále ekologickými iniciativami blokované přípravě  požádal předsedu vlády o podporu občanského úsilí o zásadní změnu legislativy, která takovouto obstrukční činnost znemožní.

Pokud bych měl popsat příběh mého života, jeho podstatná část se bude točit kolem slova cesta.

Za prvé – původní profesí jsem stavař se specializací na dopravní infrastrukturu. Za druhé, stavbám cest jsem zasvětil značnou část profesního života. A za třetí: vždy se snažím najít cestu, která spolehlivě vede k cíli. Mým dlouhodobým velkým cílem je, aby naše část Moravy ztratila nálepku regionu v pohraničí, aby se hospodářsky pozvedla, byla stabilní i v nejistých ekonomických dobách, zdejší lidé měli dobré výplaty, lépe se jim cestovalo za prací, do škol, k lékaři, za kulturou…

A důležitou cestou k tomuto cíli je také kvalitní dopravní infrastruktura – o tom jsem byl vždy pevně přesvědčen. Jako stavař i jako politik. Kontinuálně i dnes, především z pozice předsedy Sdružení pro rozvoj dopravní infrastruktury na Moravě, proto dělám pro její rozvoj vše, co umím. A myslím, že jsou za námi vidět výsledky. Třeba i z toho důvodu, že se nebojíme za dobrou věc rvát. Nemůžeme stát v koutě a útrpně přihlížet, jak nám hází klacky pod nohy několik osamocených aktivistů a se vším smíření, rozpačití politici.

Rozhodl jsem se proto kandidovat do Senátu. V něm budou moje snahy posunout věci vpřed umocněny. Musíme prostě udělat mnohem víc, co je k rozvoji našeho regionu skutečně potřeba. Věřím, že se svou vizí našeho regionu jako dobré adresy pro život nejsem sám. Proto jsem otevřen všem podnětům od vás všech, kteří sledují stejný cíl. Společně uděláme pro náš region pořádný kus práce. Protože je náš.