Pravčice - 05.03.2018
Libor Lukáš, předal předsedovi vlády ČR Andreji Babišovi PETICI na podporu výstavby dálnic D49 a D55.

Libor Lukáš,  předal předsedovi vlády ČR Andreji Babišovi  PETICI na podporu výstavby dálnic D49 a D55.

Předseda Sdružení pro rozvoj dopravní infrastruktury na Moravě Libor Lukáš předal v pondělí 5. března předsedovi vlády Andreji Babišovi, za přítomnosti dalších vládních představitelů i předsedy Poslanecké sněmovny Radka Vondráčka PETICI  na podporu infrastrukturních projektů na Moravě, tj. dálnice D49 Hulín-Fryšták-hranice ČR/SR a dálnice D55 Otrokovice-St. Město-Břeclav, kterou  podepsalo téměř 15 000 občanů. Stalo se tak v rámci  programu výjezdního zasedání vlády ČR do Zlínského kraje.

Občané svými podpisy podpořili  tyto významné infrastrukturní projekty a prokázali tak sílu  a převahu veřejného  zájmu nad obstrukční činností několika jedinců, kteří  úspěšně blokuji jejich realizaci již několik let.

Předseda Libor Lukáš zdůraznil význam těchto projektů pro socio-ekonomický rozvoj celého Pomoraví a na příkladu  již bezmála 15 let trvající a nadále ekologickými iniciativami blokované přípravě  požádal předsedu vlády o podporu občanského úsilí o zásadní změnu legislativy, která takovouto obstrukční činnost znemožní.

Vážení spoluobčané,

děkuji Vám za návštěvu mých osobních stránek, na nichž naleznete velké množství dokumentů mapujících mou práci ve veřejné službě pro Zlínský kraj v posledních letech. Ať už jako hejtmana, náměstka hejtmana nebo v současnosti krajského zastupitele a předsedy Sdružení pro rozvoj dopravní infrastruktury na Moravě.

Dokumenty a zprávy zde průběžně doplňuji, i když ne s tak výraznou frekvencí jako v době, kdy jsem působil v exponovanějších funkcích. Další informací o mých aktivitách naleznete rovněž na stránkách sdružení: www.infrastrukturamarava.cz.

I nadále budu dle svých možností přispívat k rozvoji našeho regionu…protože za to stojí.