Ostrava - 22.09.2017
Na konferenci Transport 2017 prezentoval i Libor Lukáš

Konference Transport je mezinárodní akcí zaměřenou na dopravní infrastrukturu Moravskoslezského kraje, včetně přesahu do sousedních regionů na Slovensku i v Polsku.  Konference Transport je místem prezentace priorit Moravskoslezského kraje v oblasti výstavby a modernizace dopravní infrastruktury a její návaznosti na hlavní evropskou dopravní síť. Na konferenci vystoupil i předseda  Sdružení pro rozvoj dopravní infrastruktury na Moravě Libor Lukáš.

„Konferenci navštěvuji každoročně. Spolupráci se Sdružením pro rozvoj Moravskoslezského kraje považuji za velmi úspěšnou a pro oba kraje prospěšnou. Je důkazem, že v klíčových otázkách pro oba kraje, mezi něž bezesporu patří i budování důležitých komunikací, dokážeme táhnout za jeden provaz,“ uvedl Libor Lukáš.

„Ve své prezentaci jsem účastníkům konference představil Sdružení pro rozvoj dopravní infrastruktury na Moravě a seznámil je s významem VRT pro moravské kraje,“ vysvětlil Libor Lukáš.

Pokud bych měl popsat příběh mého života, jeho podstatná část se bude točit kolem slova cesta.

Za prvé – původní profesí jsem stavař se specializací na dopravní infrastrukturu. Za druhé, stavbám cest jsem zasvětil značnou část profesního života. A za třetí: vždy se snažím najít cestu, která spolehlivě vede k cíli. Mým dlouhodobým velkým cílem je, aby naše část Moravy ztratila nálepku regionu v pohraničí, aby se hospodářsky pozvedla, byla stabilní i v nejistých ekonomických dobách, zdejší lidé měli dobré výplaty, lépe se jim cestovalo za prací, do škol, k lékaři, za kulturou…

A důležitou cestou k tomuto cíli je také kvalitní dopravní infrastruktura – o tom jsem byl vždy pevně přesvědčen. Jako stavař i jako politik. Kontinuálně i dnes, především z pozice předsedy Sdružení pro rozvoj dopravní infrastruktury na Moravě, proto dělám pro její rozvoj vše, co umím. A myslím, že jsou za námi vidět výsledky. Třeba i z toho důvodu, že se nebojíme za dobrou věc rvát. Nemůžeme stát v koutě a útrpně přihlížet, jak nám hází klacky pod nohy několik osamocených aktivistů a se vším smíření, rozpačití politici.

Rozhodl jsem se proto kandidovat do Senátu. V něm budou moje snahy posunout věci vpřed umocněny. Musíme prostě udělat mnohem víc, co je k rozvoji našeho regionu skutečně potřeba. Věřím, že se svou vizí našeho regionu jako dobré adresy pro život nejsem sám. Proto jsem otevřen všem podnětům od vás všech, kteří sledují stejný cíl. Společně uděláme pro náš region pořádný kus práce. Protože je náš.