Tiskové zprávy

Zlín - 07.03.2017
Dopravní dostupnost regionu a sociekonomické dopady D49

Dopravní dostupnost regionu a sociekonomické dopady D49
Protože se neustále v médiích polemizuje o smysluplnosti infrastrukturního projektu D49, byla zpracována komplexní Situační zpráva o základních aspektech potřebnosti a ekonomické efektivitě projektu.
 
Zpráva byla sepsána dopravními experty, projektanty i odborníky na životní prostředí a klade si za cíl prezentovat průběh přípravy projektu, základní technické parametry i predikci dopravní zátěže mezi Českou a Slovenskou republikou v budoucnosti.  

Veřejnost má tak možnost se prostřednictvím této komplexní zprávy seznámit s  relevantními argumenty, které vedou státního investora ŘSD ČR připravit tento rozvojový infrastrukturní projekt.

Soubory ke stažení


Úvodem

Pokud bych si měl vybrat motto, které mne nejlépe vystihuje, pak jsou to dvě slova – „aktivní cesta“. Tento slogan zahrnuje v podstatě vše, co ve svém životě konám a činím.

Vždy jsem se snažil být aktivním člověkem, jsem jím i nyní a hodlám být také nadále. Pokud něco opravdu nesnáším, pak je to lidská blbost a lhostejnost. Tolik k výrazu „aktivní“. A proč „cesta“? Protože si pod ní nemusíme představit jen životní pouť, ale také pohyb a dopravu.

Svou původní profesí jsem stavař se specializací na dopravní infrastrukturu. Právě stavbám cest a zlepšování situace v oblasti dopravní infrastruktury jsem zasvětil značnou část svého profesního života. V neposlední řadě se vždy snažím najít cestu, která spolehlivě vede k cíli. Tu nejlepší cestu, která bude prospěšná i širokému okolí.

Jsem patriot a mám velmi kladný vztah k regionu, ve kterém žiju. Nehodlám někde v koutě přihlížet tomu, aby měla naše krásná Morava nálepku pohraniční oblasti. Je třeba region hospodářsky pozvednout a zajistit i v současné nelehké době lidem lepší podmínky k životu, vzdělání i práci, ale také k jejich sociálnímu, kulturnímu a sportovnímu vyžití.

pokračovat ve čtení