Tiskové zprávy

Zlínský kraj - 03.12.2010
Libor Lukáš společně s předsedou vlády Petrem Nečasem uvedl do provozu významný úsek dálnice D1 a rychlostní komunikace R55

Libor Lukáš společně s předsedou vlády  Petrem Nečasem uvedl do provozu významný úsek dálnice D1 a rychlostní komunikace  R55

Počínaje dnem 03.12.2010 bylo s definitivní platností krajské město Zlín napojeno na kapacitní silniční infrastrukturu České republiky , čímž zároveň došlo k naplnění bezmála již osmdesát let staré myšlenky Tomáše Bati z třicátých let minulého století o napojení jihovýchodní Moravy na zbytek republiky a na evropský dopravní koridor. Mezi Kroměříží a Otrokovice byl slavnostně uveden do provozu úsek D1 a R55 o celkové délce 18,5 km, přičemž se jedná o 5 km dálnice D1 a 13,5 km rychlostní komunikace R55, která navazuje na Moravské křižovatce, nedaleko Hulína.

Za účasti předsedy Vlády a premiéra Petra Nečase, ministra dopravy a spousty dalších významných hostů, byl úsek D1 i R55 slavnostním přestřižením pásky uveden v provoz.

„Jde o zásadní historický okamžik, který nám dává další nové možnosti v oblasti konkurenceschop­nosti regionu. Moderní dopravní infrastruktura nejenom že zvýší náš potenciál, ale současně se i výrazně zkrátí čas přepravy osob a dopravy zboží. V neposlední řadě dojde k eliminaci působení tranzitní dopravy v obydlených oblastech podél původní trasy silnice a tím dojde i ke zlepšení životního prostředí v daných místech“, uvedl závěrem Libor Lukáš.

Fotogalerie

 
 

Úvodem

Pokud bych si měl vybrat motto, které mne nejlépe vystihuje, pak jsou to dvě slova – „aktivní cesta“. Tento slogan zahrnuje v podstatě vše, co ve svém životě konám a činím.

Vždy jsem se snažil být aktivním člověkem, jsem jím i nyní a hodlám být také nadále. Pokud něco opravdu nesnáším, pak je to lidská blbost a lhostejnost. Tolik k výrazu „aktivní“. A proč „cesta“? Protože si pod ní nemusíme představit jen životní pouť, ale také pohyb a dopravu.

Svou původní profesí jsem stavař se specializací na dopravní infrastrukturu. Právě stavbám cest a zlepšování situace v oblasti dopravní infrastruktury jsem zasvětil značnou část svého profesního života. V neposlední řadě se vždy snažím najít cestu, která spolehlivě vede k cíli. Tu nejlepší cestu, která bude prospěšná i širokému okolí.

Jsem patriot a mám velmi kladný vztah k regionu, ve kterém žiju. Nehodlám někde v koutě přihlížet tomu, aby měla naše krásná Morava nálepku pohraniční oblasti. Je třeba region hospodářsky pozvednout a zajistit i v současné nelehké době lidem lepší podmínky k životu, vzdělání i práci, ale také k jejich sociálnímu, kulturnímu a sportovnímu vyžití.

pokračovat ve čtení